Kun je het zonder werk doen??

Hoeveel werk we nodig hebben voor geluk? Sommigen zijn er zeker van dat hoe meer, hoe beter. Het werk absorbeert ze, ze denken er constant over na, voeren een officiële correspondentie non-stop en worden midden in de nacht wakker met de gedachte aan zaken. Maar er zijn onder ons en degenen die doen zonder werk en werk. Ze hebben geen frames en prikkels nodig die het beroep geeft. Ze leven in vrede met zichzelf en hebben geen arbeidsbiografie nodig om hun waarde te voelen. Ieder van ons is op zoek naar onze plaats tussen deze twee palen. We hebben gesproken met twee succesvolle vrouwen die hem al lijken te hebben gevonden.

Ja, ik kan zonder werk leven, ik heb andere rollen

Larisa Pautova, Socioloog, Doctor of Sociological Sciences, directeur van de Public Opinion Foundation -projecten

“Ik realiseerde me dat ik zonder werk kon leven toen ik zwangerschapsverlof ging vóór de geboorte van de jongste dochter. En niet alleen omdat kinderen heilig zijn. Het bleek dat ik kan breien. En ik hou van scrapbooking, waar ik nog niet eerder over heb geraden. En op speelplaatsen en in klinieken ontmoet ik levende mensen – en ze zijn niet altijd vergelijkbaar met abstracte respondenten die ik gewend ben te zien in analytische rapporten. Het intrigeert en dringt onmerkbaar aan om na te denken. Rocker. Zeer comfortabel.

https://libidoverhogen.com/mannelijke-geslachtsdrift-en-testosteron-wat-bepaalt-echt-het-libido-bij-mannen/

U kunt nog steeds online leren wat niet genoeg was voor de tijd eerder. En Kuprina lezen eindelijk. Beheers iets nieuws dankzij internet. En het artikel is geschreven niet omdat het noodzakelijk is, maar omdat het hoog is. En voor het eerst in zeven jaar van mijn leven in dit huis, merkte ik in het zonsondergangraam. En onderzocht de grootmoeders voor onze ingang.

Eindelijk kon ik mezelf de vraag stellen: wie ben ik en wat ik wil doen? Op het werk kunt u ook dergelijke vragen stellen. Maar buiten het kantoor denk je er helemaal anders over. Ik zag mijn andere rollen. Onlangs volgde ik de online cursus “Time Management for Mom”. De coach vroeg de deelnemers om dingen op te sommen voor elk van hun levenssfeer: vrouw, moeder van het eerste kind, moeder van het tweede kind, zakenvrouw, spirituele ontwikkeling, sport, schoonheid en gezondheid, financiën, enzovoort. De lijst met dingen bleek een reus te zijn. Het blijkt dat ik veel rollen volledig vergat en ze nooit in het plan heb opgenomen. Samenvattend heeft de coach ons eraan herinnerd dat het werk slechts een deel van zijn leven bezet. Nu geloof ik. En ook hier is er een ruimte voor nadenken.

Mij ​​werd meer dan eens verteld: “Er is werk en werk”. Mijn verhaal gaat hierover. Blijkbaar ben ik van zulke mensen voor wie werk geen plek is, geen dienst, maar zoiets als een normaal bloedsuikerspiegel. U kunt een tijdje leven zonder een specifieke werkplek. Maar zonder “denk sociologisch” wat het leven? Als je niet kunt denken, voel je je slecht, “onzeker”.

In deze situatie is het dilemma “werk – niet om niet te werken” helemaal niet waard. Als ik vandaag ben, afhankelijk van het nieuws, is “ik een socioloog aan” is het werk of niet? Of als ik deze tekst voor psychologieën schrijf? Het lijkt mij, het veranderen van de focus, ik werd dieper. En uiteindelijk kan ik meer doen en meer zeggen … als ik weer aan het werk ga. “.

Nee, er is geen ontwikkeling zonder werk, maar ik woon graag in de stream

Tatyana Solovyova, Psycholoog, directeur werk met IBM Oost -Europa/Azië

“Werk voor mij is de mogelijkheid om interessante zaken te doen met andere mensen die ook geïnteresseerd zijn in dit bedrijf. In de natuurkunde is er een concept van schouder. Hoe groter de schouder, hoe groter de belasting kan worden opgeheven, waardoor hetzelfde vermogen wordt aangebracht. Zo’n “schouder” geeft werk in een groot bedrijf. Dit is een krachtige, slim gebouwde omgeving. Ik kan tenslotte, waar ik in geïnteresseerd ben, materialen over dit onderwerp vinden in mijn bedrijf, mensen die erover hebben nagedacht – in Rusland en in het buitenland – en zij zullen hun kennis met mij delen. In zo’n omgeving word je veel sneller. En ontwikkeling is een van de belangrijke waarden voor mij.

Ik ben geïnteresseerd in mijn werk, ik werk graag met interessante mensen, ik vind het leuk dat de wereld tegelijkertijd zo groot en klein is en dat het dankzij moderne technologieën allemaal op afstand is van een uitgestrekte arm. Ik begrijp graag het systeem om me heen en mijn rol daarin. Ik hou ervan om deel te nemen aan de veranderingen en deel uit te maken van deze veranderingen. Ik ben trots op het bedrijf waarin ik werk, ik maak me zorgen wat er met haar gebeurt, ik ben blij voor haar successen;Veranderingen in de economie, in de branche, zijn technologieën belangrijk voor mij – omdat dit betrekking heeft op mijn werk.

Het leven staat niet stil, dit is een stroom – en ik ben graag in de stroom. Ik kom graag vroeg werken – bijna altijd voordat iedereen, rustig alles in de schappen legt – een dag plan, nadenken over wat er moet worden gedaan. Wanneer collega’s dan naar kantoor komen en alles met toenemende snelheid wordt gedraaid, is het belangrijkste voor mij persoonlijk contact.

Onlangs had ik het geluk om met één slim persoon te polemiseren over de betekenissen van het werk. Voor hem, een hoofd met een briljante opleiding, een strategische visie en ervaring van het bouwen van een bedrijf dat de leider van de industrie is geworden, de betekenis van het werk is het bereiken van doelen, en de belangrijkste aanpak is een oriëntatie op de doelen. En voor mij … nee! Mensen zijn wat belangrijk, opwindend en waardevol voor mij is. In mijn werk concentreer ik me op relaties. Het creëren van een omgeving in het bedrijf, zodat het succesvol is en de werknemers erin willen werken – dit is het doel, en de mogelijkheid om het te beïnvloeden is geluk! Ik kan iemand helpen met mijn werk en ik kan iets nuttigs doen voor de samenleving. En ik ben geïnteresseerd “.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top